Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στην Ολυμπιάδα η πρότυπη κατασκήνωση για ΑμεΑ, της Εταιρίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΠΚΜ με την επωνυμία «Ευρωκατασκήνωση Ολυμπιάς» η οποία όμως ανοίγει τις πύλες της κάτω από την ομπρέλα του δήμου Αριστοτέλη. Η δημοτική αρχή εξασφάλισε από το Υπουργείο Εσωτερικών το κονδύλι των 200 χιλ. ευρώ για να φιλοξενήσει 360 παιδιά με τους συνοδούς τους σε 4 δεκαήμερα, από την πρώτη Ιουλίου.

 Οι εγκαταστάσεις έγιναν υπό την επίβλεψη του δήμου, ενώ ολοκληρώνεται και η σύνθεση του προσωπικού, περίπου 30 άτομα για να καλυφθούν οι κατασκηνωτικές περίοδοι.

Στις 15 Ιουνίου κοινοποιήθηκε και η συγκρότηση του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης «ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ», του κρατικού προγράμματος κατασκηνώσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής που όπως αναφέρεται στην απόφαση, διακρίνεται για την κοινωνική του δράση και προσφορά εντός του Δήμου Αριστοτέλη.

Αντιπρόεδρος είναι ο Ιωάννης Πετράκης Πρόεδρος της Τ.Κ.  και Οικονομικός Σύμβουλος ο Μιχαήλ Τσόχας Προϊστάμενος του Τμήματος Μαθητικής Εστίας του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο Πρόεδρος του φορέα και αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο με σύγχρονες εγκαταστάσεις η λειτουργία του οποίου θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες να γνωρίσουν την πατρίδα του Αριστοτέλη. «Είναι ένα ιδιαίτερο δύσκολο και φιλόδοξο εγχείρημα καθώς πρέπει μέχρι και την τελευταία στιγμή να τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότητες. Είναι εξίσου σημαντικό ότι θα δώσουμε θέσεις απασχόλησης έστω για το διάστημα αυτό σε 30 περίπου άτομα. Χαιρόμαστε όμως που θα λειτουργήσει για τα παιδιά που θα έρθουν», επεσήμανε.

Την ίδια ικανοποίηση για τη λειτουργία της κατασκήνωσης εξέφρασε και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς. «Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση η λειτουργία της κατασκήνωσης φέτος αλλά θα τα καταφέρουμε. Αφενός δεν θα έπρεπε να μείνουν ανεκμετάλλευτα τα κονδύλια, αφετέρου θα προσφέρουμε χαρά στα παιδιά που θα έρθουν», τόνισε.

Η κατασκήνωση λειτούργησε πέρσι για 15 μέρες, ενώ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός που επεσήμανε ο αντιδήμαρχος κ. Τσακνής, ότι από τις 5 ως τις 15 Αυγούστου, ο χώρος θα φιλοξενήσει παιδιά από τα ορεινά κυρίως μέρη του δήμου, ηλικίας 5 ως 15 ετών. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία και στους δημότες Αριστοτέλη να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα δεκαήμερο διακοπών στη θάλασσα.