Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και τα υπόλοιπα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας να επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάσουν τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ ως «θετική» για τη χώρα μας, ωστόσο λίγες ώρες μετά, ήρθε το πρώτο «χαστούκι» και μάλιστα από στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για τον βουλευτή Φλωρίνης Κώστα Σέλτσα, ο οποίος από τις Πρέσπες έκανε δηλώσεις στο δίκτυο της Deutsche Welle. Σ’ αυτές, οι οποίες έγιναν μάλιστα στην -αποκαλούμενη από τους γείτονες- «μακεδονική γλώσσα», ο κ. Σέλτσας δήλωσε, πάντα σύμφωνα με το διεθνές ΜΜΕ, πως είναι «εθνικός Μακεδόνας», συμπληρώνοντας πως «δεν το κρύβω στη Βουλή».

«Ο Κωνσταντίνος Σέλτσας ήταν μεταξύ των ευτυχέστερων ανθρώπων στη σημερινή τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Είναι ένας εθνικός Μακεδόνας από τη Φλώρινα, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής στην ελληνική Βουλή με το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει ένα απόσπασμα από το άρθρο της «μακεδονικής» υπηρεσίας της DW.

«Έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτή τη μέρα. Αυτή είναι μια σπουδαία μέρα για του Έλληνες και τους Μακεδόνες» σημειώνει σε άλλο σημείο ο κ. Σέλτσας, με τον δημοσιογράφο να υπογραμμίζει πως εξεπλάγην από τα «άπταιστα μακεδονικά στα οποία μίλησε καθώς επίσης και με την ανοιχτή παραδοχή ότι αισθάνεται εθνικά Μακεδόνας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Φλωρίνης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος είναι Έλληνας και δεν αισθάνεται «Μακεδόνας». Ωστόσο δεν ανέφερε γιατί επέλεξε να μιλήσει στη γλώσσα που οι βόρειοι γείτονες αποκαλούν «μακεδονική».

πηγή: in.gr