Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι εννιά ετών, και τουλάχιστον 200 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας και περιοχές γύρω από αυτήν το πρωί της Δευτέρας, μεταδίδει η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση

Τόσο η δημόσια τηλεόραση NHK όσο και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι μετέδωσαν πληροφορίες για «πολλούς» θανάτους, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι ένα κοριτσάκι παγιδεύτηκε όταν κατέρρευσε τείχος πλάι σε μια πισίνα σε μια κοινότητα στη βόρεια Οσάκα.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία στην Οσάκα ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση ακόμη να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για την ισχύ του σεισμού στους 6,1 βαθμούς. Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει πως η δόνηση ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές και σταμάτησε πολλά τρένα σε ώρα μεγάλης κίνησης.

Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι εξαιτίας του σεισμού.

Την 11η Μαρτίου 2011, ένας καταστροφικός σεισμός 9,0 βαθμών και τα τσουνάμι που προκάλεσε έπληξαν τη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και προκαλώντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας εικοσιπενταετίας.