Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για την ιστορική συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup αναμένεται να κάνει μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τα ξημερώματα, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατέληξαν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που προβλέπει επέκταση των ωριμάνσεων στα δάνεια του ΕFSF κατά 10 χρόνια, περίοδο χάριτος 10 ετών και δόση 15 δισ. ευρώ.

O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο με «μαξιλάρι» ασφαλείας 24,1 δισ. ευρώ για τους επόμενους 22 μήνες.

«Συγχαρητήρια σύντροφοι»: Το tweet του Βαρουφάκη για το Eurogroup

Με ειρωνική διάθεση σχολίασε, μέσω ανάρτησής του στο twitter, την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών «συγχαίρει» τους συντρόφους του, σημειώνοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση «αποφασίστηκε η επέκταση της χρεοκοπίας μας» κι εκείνοι «γιορτάζουν τη βιωσιμότητα του χρέους».

Κλείνει δε την ανάρτησή του απευθύνοντας ένα ερώτημα προς εκείνους που επιμένουν ότι επήλθε απομείωση του χρέους: «Αν έτσι είναι, γιατί δεν μείωσαν παράλληλα τον στόχο πρωτογενούς;».