• Ταγίπ Ερντογάν 55%
  •  Μουχαρέμ Ιντζέ 29,4%,
  • Μεράλ Ακσενέρ 7,48%
  • Σελαχατίν Ντεμιρτάς 6,92%

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 54,2% και στην Άγκυρα στο 58,2% – Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 50% – Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 60%

Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων από την Τουρκία, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε αμέσως μετά τις 5 το απόγευμα, όταν και έκλεισαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών για την χώρα, αλλά και για το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 55%, με καταμετρημένο το 70,5% των ψήφων, κυρίως όμως από τα εκλογικά τμήματα στην επαρχία. Κρίσιμα για τα τελικό αποτέλεσμα θεωρούνται τα ποσοστά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 51,5% και στην Άγκυρα στο 54,2%. Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 52,7%. Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 61,7%.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί με 29,4%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,48% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έχει 6,92%.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, η συνεργασία του ισλαμο-συντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP) με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, καθώς ο συνασπισμός αποσπά το 56,68% των ψήφων, με την καταμέτρηση στο 64,37%.

Στον αντίποδα, η συμμαχία των κεμαλιστών με δύο ακόμα κόμματα αποσπά το 32,16%. «Θρίλερ» με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), καθώς κερδίζει το 9,80% και μάχεται για το όριο του 10%.

Το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές, που ανήλθε στο 87%.