Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:15 το πρωί με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό.

«Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως ο σεισμός ήταν 5,2 ρίχτερ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι βέβαιος πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παρακολούθηση του φαινομένου» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό ότι ο σεισμός εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, καθώς δημιουργείται απόσταση ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η ένταση ήταν ισχυρή και είχε διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα σημειώθηκε μία ακόμα δόνηση 8χλμ βορειοανατολικά από τη Μεθώνη με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Πύλου, Δ. Καφαντάρης τόνισε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τυχόν τραυματισμοί. «Υπάρχει ηρεμία στην περιοχή. Η ζωή προχωρά κανονικά», τόνισε ο κ. Καφαντάρης. Όσον αφορά στην σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά όπως τόνισε «η περιοχή μας άντεξε». Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για έναν υποθαλάσσιο σεισμό χωρίς επιπτώσεις. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι η περιοχή δίνει συχνά σεισμικές δονήσεις, γι αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πηγή: iefimerida.gr