Ένταση και επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης μεταξύ διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό, και αστυνομικών δυνάμεων.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν συγκεντρωθεί στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, από την πλευρά της οδού Εγνατία αποδοκίμασαν αρχικά τους ομιλητές την ώρα που κατευθύνονταν στο χώρο της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, που βρισκόταν στο χώρος της έκθεσης, πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, κ.ά. αντικείμενα, ενώ ορισμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επιχειρώντας να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα οι ομάδες των διαδηλωτών επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την είσοδο της ΔΕΘ και οι αστυνομικοί τους απωθούσαν.

Πολίτης σε Μηταφίδη: Προδώσατε τη Μακεδονία

«Προδώσατε την Μακεδονία» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ένα πολίτης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το Σκοπιανό στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αν κοιμάστε το βράδυ» με τον βουλευτή να του ζητά να φύγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Κουμουνδούρου αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη πριν από κομματική εκδήλωση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία μάλιστα υπό το φόβο επεισοδίων είχε αλλάξει τόπο διεξαγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δε θα πάρει άδεια από ακροδεξιές ομάδες για να κάνει πολίτικη εκδήλωση και να συζητήσει για τη συμφωνία, ενώ καλεί τον ΠΑΟΚ να καταδικάσει τα επεισόδια που έγιναν από άτομα τα οποία δηλώνουν οπαδοί του.

Πηγή: dikaiologitika.gr