Σε ύφεση βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Χαλκιδική τις τελευταίες ώρες. Η βροχή αναμένεται ωστόσο να συνεχιστεί και κατά η διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Στη Σιθωνία η Νικήτη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στη Σίβηρη Κασσάνδρας φούσκωσε ο χείμαρρος και για το λόγο αυτό είναι σε ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας για τη νύχτα. Στην Κασσανδρεία χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια και καταστήματα.

Μια από τις περιοχές στην Κασσάνδρα που επίσης χτυπήθηκαν από τη “Νεφέλη” είναι η Νέα Φώκαια, με μεγάλες υλικές καταστροφές, αλλά και ολόκληρη η χερσόνησος της Κασσάνδρας.

Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι στη Ν. Φώκαια είχαν καθαριστεί τα ρέματα με αποτέλεσμα η ροή του νερού να είναι ανεμπόδιστη.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισε ο Πολύγυρος από νωρίς το απόγευμα, όπως και το χωριό της Αθύτου.

Ο Δήμος Κασσάνδρας και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουν να επιχειρούν όλο το βράδυ προς αποκατάσταση του οδικού δικτύου όπου χρειαστεί  αλλά και για βοήθεια προς του κατοίκους.