Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιουνίου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κου Τζιτζικώστα Απόστολου, συνάντηση εργασίας μεταξύ των μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Περιφερειάρχη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργου Ιωάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης Ιωάννης, ο Α ́ αντιπρόεδρος κος Χούτας Στυλιανός, ο Β ́ αντιπρόεδρος κος Κρημνιανιώτης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας κος Τσούφης Θεμιστοκλής, η οικονομική επόπτρια κα Χαλκιά Αναστασία και η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κα Καραβάνα Μαρία.
Τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ενημέρωσαν τον κο Τζιτζικώστα για τις πρωτοβουλίες αλλά και τις δράσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η νέα διοίκηση του επιμελητηρίου.

Ενδεικτικά τον ενημέρωσαν για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του επιμελητηρίου, για την προοπτική δημιουργίας περιπτέρων πληροφόρησης (info kiosk) που θα εγκατασταθούν σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, για τη διοργάνωση τοπικών εκθέσεων.

Κοινά θέματα προς συζήτηση μεταξύ άλλων, ήταν η προβολή του αγροδιατροφικού πλούτου της Χαλκιδικής, των τοπικών επιχειρήσεων της και των ποιοτικών τους προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, με την κοινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, καθώς και την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, που καθιστούν την Κεντρική Μακεδονία έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα παγκόσμιας εμβέλειας.

Η ανεύρεση τρόπων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό, τον γαστρονομικό, τον συνεδριακό, τον ιατρικό και τον πολιτιστικό τουρισμό.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου του παρεμπορίου και της παραοικονομίας που παρατηρούνται με ιδιαίτερη έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κος Τζιτζικώστας με τη σειρά του ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάντα δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο. Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι πολύ σύντομα δημοπρατείται και το τελευταίο οδικό τμήμα του δρόμου Μουδανιά – Ποτίδαια και η πρόσβαση από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική θα γίνεται πλέον ευκολότερη, γρηγορότερη, ανετότερη και ασφαλέστερη.
Και οι δύο πλευρές έμειναν ευχαριστημένες από τη συνάντηση και ανανεώσαν το ραντεβού τους μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.