Επίσημα σάρκα και οστά παίρνει ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Κασσάνδρας, όπως άλλωστε τόνισε και ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης κατά τα εγκαίνια των γραφείων του Οργανισμού.

Ο νέος χώρος φιλοξενείται σε μια μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία δίπλα στον Πύργο της Ν. Φώκαιας. Εκεί το βράδυ της Παρασκευής τελέστηκαν τα εγκαίνια του γραφείου και ακολούθησε μια λαμπρή εκδήλωση, ανήμερα άλλωστε της γιορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, κ. Κυρίτση οι προοπτικές του τουρισμού στην Κασσάνδρα φαντάζουν ευοίωνες, ενώ τα καλύτερα έρχονται, όπως είπε. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Τουριστικής Προβολής του δήμου, Μαρία Παπαδημητρίου έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, σημειώνοντας ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, με τον τουρισμό, φορέων είναι αυτή που μπορεί να δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν του τουρισμού.

[metaslider id=42273]

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος. Ο ίδιος μίλησε για μια εξαιρετική προσπάθεια τόσο από την κ. Παπαδημητρίου όσο και από το δήμαρχο, με την ανάδειξη του χώρου που μπορεί να προσελκύσει, όπως ανέφερ,ε τον ποιοτικό τουρίστα.

«Όλη αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί διακρίνω μεγάλο πάθος», σημείωσε με έμφαση η κ. Μαργαρίτα Ιγνατίδου επίτιμη πρόξενος της Τσέχικης Δημοκρατίας που παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων.

Ο κ. Χάρης Κουκοβίνος Πρόεδρος ΚΕΔΗΚ, μίλησε για τη σημασία της αξιοποίησης του χώρου που στεγάζει το γραφείο και ευχαρίστησε τη Μαρία Παπαδημητρίου για την επιμονή της.

Η ίδια η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Μαρία Παπαδημητρίου σε δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά: «Το γραφείο που στεγάζει την επιτροπή πλέον ήταν αναγκαίο όπως κρίναμε. Το οραματιστήκαμε, το οργανώσαμε και το καταφέραμε. Είναι μια βραδιά με εκλεκτούς προσκεκλημένους που αγαπούν την Κασσάνδρα και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος και την τουριστική μας προβολή».

Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος συνεχάρη τους εμπνευστές της όλης προσπάθειας, ενώ ο πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων Δημήτρης Χαδαλής στάθηκε ιδιαίτερα σε παρόμοιες προσπάθειες και ενέργειες που ανεβάζουν, όπως είπε, την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η κ. Περσεφόνη Τρίχα, Πρ/μενη της Περιφ. Υπηρ. Τουρισμού Κ.Μ. «Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι για τη Χαλκιδική είναι ότι το μαργαριτάρι της Χαλκιδικής δεν είναι μόνο οι θάλασσες αλλά οι άνθρωποί της που δίνουν στους επισκέπτες της την πραγματική ταξιδιωτική εμπειρία», τόνισε με έμφαση και συνεχάρη ιδιαίτερα τη Μ. Παπαδημητρίου για το σύνολο του έργου της στον τουρισμό.

Την εκδήλωση προλόγισε η Σουζάνα Καζάκα, ενώ το XalkidikiPolitiki φιλοξενεί αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο.