Ανακαινισμένα και με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον λειτουργούν φέτος τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής. Μετά τις παρεμβάσεις της ΚΕΔΗΚ, η δημοτική αρχή Κασσάνδρας μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει διαμορφώσει τον κατάλληλο χώρο για να προσελκύσει αυτό που λέγεται ιαματικός τουρισμός.

Στην εκπομπή Πολιτιστικό Ημερολόγιο, και στη Σουζάνα Καζάκα, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Χάρης Κουκουβίνος που αναφέρθηκε στην ιστορία των Λουτρών.
«Πρώτες ενδείξεις για την πηγή αναφέρονται στις 1920-1930 από τη μυρωδιά που εξέπεμπε το θειάφι μέσα από μια σπηλιά. Αρχικά έπαιρναν το θειάφι για να ραντίζουν τα αμπέλια. Με τον καιρό παρατηρούσαν ότι όσοι έμπαιναν στη σπηλιά θεραπεύονταν όσον αφορά προβλήματα υγείας», αναφέρει ο κ. Κουκουβίνος.
[metaslider id=42645]
Όπως είπε ο ίδιος από το 1950 διενεργούνταν έλεγχοι στα νερά που έδειχναν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες σε διάφορα προβλήματα υγείας. Επίσημα όμως πιστοποιήθηκε η πηγή το 2017. Ο καθένας μπορεί να γνωρίζει αναλυτικά τις ιδιότητες του νερού, τις ενδείξεις αλλά και τις αντενδείξεις.
Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζουν εκατό τοις εκατό αύξηση στην επισκεψιμότητα. Περίπου 400 και 500 άτομα καθημερινά επισκέπτονται την πηγή. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών είναι βαλκάνιοι. Ο δήμος όμως πλέον, στοχεύει στους Έλληνες και γιατί όχι στους νέους.
Όραμα του Προέδρου της ΚΕΔΗΚ είναι να γίνουν τα λουτρά προορισμός. Να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που ταξιδεύουν στην Κασσάνδρα με αποκλειστικό σκοπό τα λουτρά. «Πιστεύουμε μάλιστα ότι από φέτος θα μπορούμε να λειτουργούμε σε 12μηνη βάση», τόνισε ο κ. Κουκουβίνος.