Υπό επεξεργασία βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών, σχέδιο προεδρικού διατάγματος, για τις αποζημιώσεις μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργου Βαγιωνά, το εν λόγω σχέδιο είναι «προϊόν εργασιών της συγκληθείσας, για το σκοπό αυτό, διακλαδικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι, μεταξύ άλλων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος».
Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Βαγιωνάς είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στις 12 Ιουνίου.
Στην ερώτηση αυτή επεσήμανε πως, προ τριετίας ψηφίστηκε ο νόμος 4336/2015, που ρύθμιζε το ζήτημα της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων για τις μετακινήσεις εκτός έδρας, πλην των προαναφερθέντων στελεχών.
Με βάση τον νόμο αυτό, έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα καθόριζε το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης και αποζημίωσης εκπαίδευσης τους.
Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, κάτι που επιβάρυνε οικονομικά τους ενστόλους.
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την ερώτηση και την απάντηση:
https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=faa73187-8d22-40a4-964c-a8fe012f6843