Δύο χρυσά βραβεία και ένα χάλκινο αποκόμισε από τα Environmental Awards 2018, το Porto Carras Grand Resort ως επιστέγασμα της περιβαλλοντικής του πολιτικής!
Κέρδισε χρυσά βραβεία στην κατηγορία «Sustainable Leisure & Tourism» (Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη) και στην κατηγορία «Sustainable Agriculture» (Αειφόρος Γεωργική Καλλιέργεια) και χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων».
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 σε μία λαμπρή τελετή στο κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη, όπου περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν τη διάκριση των καλύτερων πρακτικών της χώρας για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφορία.
Οι διακρίσεις στα Environmental Awards 2018 τα οποία πραγματοποιήθηκαν για 5η χρονιά φέτος, αποτελούν άλλη μια αναγνώριση της σταθερά φιλικής προς το περιβάλλον στρατηγικής ανάπτυξης του Porto Carras Grand Resort και επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται εδώ και δεκαεννιά χρόνια, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα.
Από την υιοθέτηση σταθερής στρατηγικής για την αειφόρο ανάπτυξη έως και την καθαριότητα των ακτών, τα περιβαλλοντικά θέματα αποτελούν ζητήματα ύψιστης σημασίας για το Porto Carras Grand Resort. Απόδειξη αυτού η αδιάλειπτη βράβευση τα τελευταία 19 χρόνια, με τρεις Γαλάζιες Σημαίες, των ακτών του συγκροτήματος αλλά και της Μαρίνας Porto Carras, της μεγαλύτερης ιδιωτικής μαρίνας της Βορείου Ελλάδος, τηρώντας τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού καθώς και οι βραβεύσεις με το The Green Key Eco Label. Επιπλέον, η Porto Carras Μαρίνα, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001: 2008.
Με παράδοση στη φιλοξενία, αλλά και σεβασμό στη φύση, το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος και παραγωγής πόσιμου νερού, εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων.
Η συνέπεια και αφοσίωση του Porto Carras Grand Resort στην οικολογική ισορροπία, αποδεικνύει εμπράκτως ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη είναι καθήκον όλων να συνυπάρχει με το σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.