Το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για προσάραξη σκάφους καταμαράν στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου.
Στο σκάφος επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για προσάραξη του Ι/Φ-Α/Ψ “AQUA” σημαίας Δημοκρατία Κροατίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΞΥΝΑ”.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, από ξηράς αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΛΤ, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν προς παροχή συνδρομής το Τ/Χ “ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ” Τ.Ν.Μ. 107 και τα Α/Κ “ΜΑΡΙΑ” Ν.Ν.Μ. 19 και “ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Ν.Θ. 1544.
Το “AQUA” αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του “ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ” και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμένα Ν.ΦΩΚΕΑΣ, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση