Μοναδική εμπειρία χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση ο νικητής του 48ου Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου Χρυσόστομος Γιαννουλάκης.


Αν και κολυμπούσε κάτι λιγότερο από εφτά ώρες, στον τερματισμό του είχε αρκετό κουράγιο για να δώσει συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να περάσει το μήνυμα του αθλητικού ιδεώδους για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά τα ξεπερνούν μέσα από τον αθλητισμό. «Ο αθλητισμός  εμπνέει και δίνει νόημα ζωής. Είναι συνθήκη και έμπνευση ο αθλητισμός», ανέφερε στη δήλωσή του.

Συγχαρητήρια από δήμο και διοργανωτές σε όλους τους εθελοντές


«Αισθήματα και ιδανικά καλλιεργούνται μέσα από αυτό τον αγώνα», ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, εμφανώς συγκινημένος για την προσπάθεια των κολυμβητών άλλη μια χρονιά. «Έχουμε ανάγκη να  διαφυλάξουμε αξίες αυτές τις μέρες που ζούμε», πρόσθεσε.
Για τη διοργάνωση δούλεψαν δεκάδες εθελοντές και φέτος, τους οποίους ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του «Σίθωνα» Ιωακείμ Παπαθανασίου. «Είναι δύσκολες οι εποχές που διανύουμε γι αυτό και κάθε βοήθεια ήταν σημαντική», τόνισε και έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους για τη συμβολή τους. Όπως είπε πρώτο μέλημα των διοργανωτών ήταν να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα των κολυμβητών.