Στην καλύτερη 5άδα του διεθνούς Τουρνουά Φιλίας που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία με την συμμετοχή Εθνικών Ομάδων Παμπαίδων Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας συμπεριλήφθηκε ο Κωστής Φιλοξενίδης.
Ο Κωστής άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του και ψηφίστηκε από τους αντίπαλους προπονητές στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά μαζί με τους Ντεσινιέ (Γαλλία), Μιεναντί (Γαλλία), Γκράνχα (Ισπανία), Μπαρμπιέρι (Ιταλία).
Τι δήλωσε μετά την βράβευση του:
«Με χαροποίησε ότι οι προπονητές με ψήφισαν στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά» και πρόσθεσε: « Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει στην ηλικία που βρίσκομαι, είναι η βελτίωση μου μέσα από την ομάδα μου και την δουλειά με τους προπονητές και τους γυμναστές που ασχολούνται μαζί μου. Στα επόμενα χρόνια, ευχής έργον θα ήταν αυτή η προσπάθεια να οδηγήσει σε νίκες και σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας».
Ο Κωστής Φιλοξενίδης (γεννημένος το 2003), είναι από τα Νέα Μουδανιά και ξεκίνησε την πορεία του από τις ακαδημίες του τμήματος Μπάσκετ του ΠΟΜ, όπου και διακρίθηκε ως ο μικρότερος παίκτης στις Εθνικές κατηγορίες την περίοδο 2016-2017.
Την επόμενη σεζόν θα ενισχύσει τόσο την εφηβική όσο και την αντρική ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ.
από facebook και ymca.gr