Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και όλης της χώρας μαζί. Οι δήμοι της Χαλκιδικής και οι Σύλλογοι, συναισθανόμενοι την ανάγκη που υπάρχει για βοήθεια πάσης φύσεως ανέλαβαν άμεσα πρωτοβουλία για συγκέντρωση αγαθών, από φάρμακα και τρόφιμα μέχρι ρούχα και κλινοσκεπάσματα.
Πολλοί δήμοι πήραν αποφάσεις για φιλοξενία παιδιών, ενώ ανοιχτά δηλώνουν τα σπίτια τους ακόμη και ιδιώτες κάτοικοι της Χαλκιδικής, προκειμένου να φιλοξενήσουν συνανθρώπους μας που έχουν μείνει άστεγοι και περνούν δύσκολες ώρες.
Ο δήμος Πολυγύρου θα φιλοξενήσει παιδιά από 6 ως 16 ετών στις κατασκηνώσεις της Μεταμόρφωσης, ενώ αγαθά συγκεντρώνονται σε όλους τους δήμους και σε πολιτιστικούς Συλλόγους.
Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ γίνεται παράκληση προς τον κόσμο και στους φορείς που έχουν προστρέξει με κάθε δυνατό δρόμο να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, να διακοπεί η συγκέντρωση τροφίμων, νερού και ρουχισμού.
Στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στις 11 το πρωί στη Ραφήνα, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, ως μέλος της ΚΕΔΕ,  αποφασίστηκε ότι θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια.
Μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφίνας –Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.
Σύντομα θα ανακοινωθεί κατάλογος για το ποιές είναι οι άμεσες ανάγκες των πληγέντων.
Στη διάθεση των αναγνωστών βρίσκεται και το Xalkidikipolitiki. Μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματα επικοινωνίας σχετικά με την προσφορά βοήθειας στη διεύθυνση politikixalkidiki@gmail.com