Τα κορίτσια της εθνικής πόλο δεν μπόρεσαν να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.
Η Ολλανδία ήταν καλύτερη, επικράτησε με 6-4, αλλά τα πολλά μπράβο ανήκουν και στην Ελλάδα για την 2η θέση στην Ευρώπη
Από την αρχή η διαφορά δυναμικότητα ήταν δεδομένη. Με την καλή άμυνα αρχικά η Ελλάδα προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ. Πάλεψε αρκετά, αλλά πάντα ο αντίπαλος είχε την λύση για να μένει σε… θέση οδηγού. Όπως κι αν έχει αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια που σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ραντεβού κράτησε την σημαία ψηλά με το αργυρό μετάλλιο!
Σημεία κλειδιά του αγώνα ήταν η αδυναμία της ελληνικής ομάδας να μην δεχτεί γκολ όταν ισοφάριζε το ματς, αλλά και η αδυναμία στο εύκολο γκολ. Έτσι και ψυχολογικά το αβαντάζ το είχε η Ολλανδία που πάντα ήταν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα. Παράλληλα στην τρίτη περίοδο, η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα… ολλανδικά δίχτυα και έτσι το 5-3 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 8λεπτό ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα τίτλου για τις «οράνιε».
Το γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου που μείωσε σε 5-4 στα 4.30′ πριν το τέλος δεν ήταν αρκετό, αφού για άλλη μια φορά στην επόμενη επίθεση η Ολλανδία με την Φαν Ντερ Σλουτ βρήκε δίχτυα και ξαναπήρε διαφορά ασφαλείας με τα δύο γκολ. Από κει και πέρα η Ελλάδα δεν βρήκε τρόπο αντίδραση και παραδόθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων της!
Τα 8λεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-0