Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ η ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής ωφελουμένων και η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα σήμερα Κυριακή 29.7.2018. Έτσι σήμερα οι αιτούντες γονείς θα γνωριζουν αν θα φιλοξενηθούν δωρεάν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Οι επιλαχόντες όμως θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία με την αναδιανομή των voucher.
Όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher και θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με το που λήξουν οι εγγραφές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news κατατέθηκαν 125.000 αιτήσεις για την φιλοξενία 165.000 παιδιών.
Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη και αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα γίνει η αναδιανομή των voucher σε όσους ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικούς σταθμούς και ας μην ήταν επιτυχόντες αλλά επιλαχόντες του προγράμματος.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων από την πρόσφατη πυρκαγιά.
Σύσσωμο το Δ.Σ αποφάσισε και πρότεινε, στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ρύθμιση προκειμένου να συμπαρασταθεί στις οικογένειες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά σε Δυτική και Ανατολική Αττική.
Η ρύθμιση προβλέπει την αποδοχή όλων των αιτήσεων των μητέρων που έχουν απορριφθεί από το πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2018-2019 επειδή ο φάκελος του ήταν ελλιπής. Αφορά τους Δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κινέτας (Δήμος Μεγαρέων) και Αγίων Θεοδώρων (Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας)
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδέχτηκε την πρόταση, ενώ το κόστος φιλοξενίας αυτών των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα εξασφαλιστεί με χορήγηση επιπλέον πόρων.
Επίσης η ΕΕΤΑΑ καλεί τις δομές για την αποστολή αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Φορέων, βάσει νέου θεσμικού πλαισίου από 26.7.2018 και μετά.
Οι εγγραφές στις Δομές – και η υπογραφή της σύμβασης θα γίνεται από 29.7.2018 έως 3.9.2018
Τέλος καλούνται όλοι οι Φορείς να αποστείλουν στα γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με ταχυδρομείο ή υπηρεσίες ταχυμεταφοράς) τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των δομών τους, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την με Αρ. Πρωτ. Πρόσκληση 5180/14-6-2018.