«Η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί με ποσοστό συγχρηματοδότησης 95 % για έργα χρηματοδοτούμενα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής», δήλωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη γράψει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση ότι «είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα επιχειρησιακά προγράμματα που αφορούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών».
Αυτό, προσθέτει, «θα μας δώσει τη δυνατότητα να τροποποιήσουμε τη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και να αναζωογονήσουμε την οικονομική δραστηριότητα στις πληττόμενες περιοχές».

Επί του παρόντος, αναφέρει η Επίτροπος, «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές, βάσει της οποίας θα απευθύνουν την αίτηση για το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αμέσως μόλις πληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόσβαση στο εν λόγω ταμείο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταβληθεί μια προκαταβολή το συντομότερο δυνατό», προσθέτει η κ. Κρέτσου.
Τέλος υπογραμμίζει ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού αυτές τις δύσκολες ώρες. Είμαστε σε διαρκή διάλογο με τις ελληνικές αρχές και, μέσω των υπηρεσιών της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, παρέχουμε την αναγκαία συνδρομή ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσβασης στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.
Ν.Μ.