Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαρίωβ που μέχρι σήμερα είχε ατομικό ρεκόρ που ταυτόχρονα ήταν και πανελλήνιο με την ανδρική σφαίρα για έφηβο, 18.72μ. Σήμερα στη Λάρισα με τη σεζόν να φτάνει στο τέλος της ο Μουζενίδης έριξε 19.46μ.!

Mε αυτήν την επίδοση, ο 19χρονος σφαιροβόλος είναι φέτος 3ος στον κόσμο με το ανδρικό όργανο πίσω από τον Αμερικανό Έιντριαν Πίπερι, του οποίου και την φανέλα φοράει στη φωτογραφία, καθώς ήταν αυτός που του την έδωσε στο Τάμπερε μετά τον συναρπαστικό τελικό, λέγοντάς του πως είναι έτοιμος να ρίξει κοντά στα 20μ. με το ανδρικό όργανο.
Ο Πίπερι έχει ρίξει 20.41μ. με την ανδρική σφαίρα και δεύτερος στον κόσμο είναι ο επίσης Αμερικανός Τζόρνταν Γουέστ με 19.79μ., ενώ τρίτος μαζί με το Μουζενίδη πλέον είναι ένας τρίτος Αμερικανός ο Τζέικομπ Γουίλσον που έχει ρίξει και αυτός 19.46μ. Να σημειωθεί ότι το 19.46μ. ο Μουζενίδης το σημείωσε με τη δεύτερη προσπάθεια ενώ στην έκτη του βολή παρά την κούραση έριξε 19.38μ.!
Στον ίδιο αγώνα σημείωσε ατομικό ρεκόρ για 4η φορά φέτος ο Τάσος Λατιφλάρι. Είχε 19.26μ. και σήμερα έριξε 19.45μ. για να καταλάβει τη δεύτερη θέση μετά από μεγάλη μάχη με τον… ομόσταυλο (έχουν τον ίδιο προπονητή) Μουζενίδη. Ο Λατιφλάρι, με εξαίρεση την τελευαία του βολή που ήταν στα 18.92μ. όλες οι υπόλοιπες ήταν πάνω από τα 19μ.
από sportsfeed.gr