Ο άνθρωπος, επιχειρηματίας και αυτοδιοικητικός Δημήτρης Τσούφης ανοίγει τα χαρτιά του μιλώντας στο  XalkidikiPolitiki και στη Σουζάνα Καζάκα για την εκ νέου υποψηφιότητά του στο δήμο Ν. Προποντίδας. Όντας επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πλέον ότι διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο και ρίχνεται στην προεκλογική μάχη με την ομάδα του συνδυασμού «Νέα Γενιά-Νέα Πορεία».
Ο Δημήτρης Τσούφης δηλώνει γέννημα θρέμμα Μουδανιώτης και κλείνει τα σενάρια περί μη εντοπιότητας εξηγώντας ότι τα μόνα χρόνια που πέρασε στον Πολύγυρο ήταν κάποια από τα μαθητικά του. Μάλιστα στη θέση της οικίας του σήμερα, ήταν παλαιά το σπίτι του εποικισμού του παππού του, Δημήτρη Τσούφη, γραμματέα κάποτε του τόπου.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, από το σχολείο ακόμη. Στην αυτοδιοίκηση Β Βαθμού διετέλεσε νομαρχιακός Σύμβουλος επί σειρά ετών τόσο με τον Βασίλη Βασιλάκη στην τότε νομαρχία, όσο και μετέπειτα με τον Αστέριο Ζωγράφο. Πάντα όμως είχε να «τρέξει» τις δικές του επιχειρήσεις, τα δικά του… «παιδιά». Κάποιες  φορές, όπως κάπου κοντά στο 1997-98, έπαθε ζημιές που ανέστειλαν την πορεία της δουλειάς του, αλλά προσωρινά πάντα και όχι οριστικά. «Ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι γρήγορος κι αποτελεσματικός. Πολύ δύσκολα σήμερα μπορεί κάποιος να αναπτύξει την επιχείρησή του καθώς όλοι πνιγόμαστε από τις  υποχρεώσεις που απαιτεί το κράτος», απαντά ο ίδιος σε ερώτηση σχετική.
Για το δήμο Ν. Προποντίδας, ο Δημήτρης Τσούφης δηλώνει πως έχει όραμα και όρεξη. Παρόλο που υπήρξαν προβλήματα με τον Καλλικράτη, όπως οι αρμοδιότητες χωρίς πόρους και τα γνωστά προβλήματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανασταλτικά για τη λήψη γρήγορων αποφάσεων για πολίτες, ο αυτοδιοικητικός  Δημήτρης Τσούφης είναι αποφασισμένος πως ένα ευέλικτο, πολυσυλλεκτικό και γρήγορο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει και μπορεί να κάνει πολλά.
Για το λόγο αυτό επιλέγει τους συνεργάτες που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό και θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών. «Η μικρή διαφορά των προηγούμενων εκλογών, από τη σημερινή διοίκηση, μας όπλισε με δύναμη να σταθούμε επάξια στα δημοτικά συμβούλια και στις επιτροπές. Όλα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Ο Κλεισθένης αλλάζει πολλά στην αυτοδιοίκηση.
Θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει ο δήμος με απλή αναλογική. Τα άτομα που επιλέγω δεν είναι από ένα, πολιτικό χώρο. Συνθέτεις ανθρώπους και δυνάμεις για να δουλέψουν με όρεξη και αποτελεσματικότητα», αναφέρει, για να προσθέσει ότι «είναι σημαντικό να έχει κανείς το σύνδρομο της δημιουργίας. Μου αρέσει να δημιουργώ και να οραματίζομαι με ευαισθησίες στις ανθρώπινες σχέσεις και στο περιβάλλον».
Για τη σημερινή διοίκηση “δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση εκτοξεύοντας πυρά χωρίς νόημα”. Στηλιτεύει όμως το γεγονός ότι το 2017 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η λήψη δανείου 20 εκ. ευρώ για έργα βιτρίνας όπως λέει.  Ειδικότερα τονίζει ότι «δεν νοείται σε μια στιγμή με ευθύνες διαχρονικές να λαμβάνεται το 2017 κατά πλειοψηφία   απόφαση για λήψη δανείου ύψους 20 εκ. για τα επόμενα 25 χρόνια. θέλουμε έργα αλλά σημασία έχει η πηγή χρηματοδότησης και η επιλογή των έργων. Ένα μικρότερο ποσό για έργα με ανταποδοτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα ίσως μας έβρισκε σύμφωνους».
Ο Δημήτρης Τσούφης δηλώνει ρεαλιστής και έχει πίστη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Ν. Προποντίδας για την επομένη των εκλογών. Μέχρι τότε  θα ξετυλίγει το πρόγραμμά του για το δήμο, όπως λέει, για να κάνουν η παράταξή του και ο ίδιος, κάτι πολύ διαφορετικό.