Αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτροχιάστηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Λαμία. Ο εκτροχιασμός συνέβη στις 5:40 π.μ. στον σταθμό του ΟΣΕ μέσα στην πόλη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Το τρένο κινούμενο από Λιανοκλάδι προς Στυλίδα μόλις μπήκε στο σταθμό της Λαμίας εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην αποθήκη που υπάρχει στο σημείο και να τη διαλύσει κυριολεκτικά.
Εντός του χώρου εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς.
Μέσα στο τρένο ήταν ελάχιστοι επιβάτες, αφού η ώρα ήταν λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα. Μέσα στο τρένο εκτός από τον μηχανοδηγό ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, ήταν και μια συνοδός, που εργάζεται ως προϊσταμένη στον ΟΣΕ, η οποία τραυματίστηκε.
Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση των πυροσβεστών για να την απεγκλωβίσουν. Εν συνεχεία την παρέλαβε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ προληπτικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο ακόμη μια 50χρονη επιβάτης του τρένου.
Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν ότι κάποιος ξέχασε να αλλάξει τα «κλειδιά» με αποτέλεσμα το τρένο μπαίνοντας στο σταθμό να εκτροχιαστεί.
Τα ακριβή αίτια του εκτροχιασμού ερευνώνται.
πηγή και φωτογραφίες: zougla.gr