Στηρίζοντας την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και προβάλλοντας τα εξαιρετικά προϊόντα της Χαλκιδικής, ο δήμος Αριστοτέλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιερισσού και για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, εγκαινίασαν την 4η έκθεση «Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών – 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων» στην παραλία της Ιερισσού. Η Έκθεση εγκαινιάστηκε χθες και θα διαρκέσει ως τις 5 Αυγούστου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι ο τελικός επισκέπτης αλλά και ο εκθέτης, να μείνει ικανοποιημένος, γιατί ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής είναι απλά ο ιδανικότερος. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, πρόκειται για την καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα. «Νομίζω ότι ο στόχος αρχίζει και επιτυγχάνεται, δηλαδή να δείξουμε την ποιότητα της ελληνικής γης και δώσουμε στους επισκέπτες μας μια διαφορετική εμπειρία», επεσήμανε.
[metaslider id=44665]
Σχολιάζοντας τη διοργάνωση ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ανέφερε ότι η όλη προσπάθεια αναδεικνύει την ομορφιά αυτού του τόπου με δυνατότητες να πετύχει ένα καλύτερο μέλλον. Ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές για την οργάνωση.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης εξέφρασε για άλλη μια φορά την άποψη ότι με τις συνεργασίες όλα επιτυγχάνονται. «Εδώ βρήκαμε πολύ καλούς συνεργάτες και το δήμο και τον εμπορικό κόσμο. Με το δήμο από κοινού θα συμμετέχουμε και σε  ευρωπαϊκό πρόγραμμα», αποκάλυψε.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου η έκθεση έχει να προωθήσει την παράδοση και τη γαστρονομία τώρα που υπάρχει τουρισμός στην περιοχή. Οι τουρίστες όπως είπε θα γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.
Ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου στην πρώτη μέρα της Έκθεσης, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διοργάνωση θα γίνει θεσμός για όλη τη Χαλκιδική σύντομα.
Άλλωστε όπως είπε στις δηλώσεις του χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος η προ του Άθω περιοχή με κορωνίδα την Ιερισσό έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. «Η διασύνδεση του αγροτικού τομέα με το τουριστικό προϊόν είναι απαραίτητη για ένα διακριτό Brand name στον τουρισμό και για την παράλληλη προώθηση των προϊόντων», σημείωσε.
Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσε το παρόν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου που όπως είπε η συγκεκριμένη διοργάνωση συμβάλλει στον τουρισμό και σε μια διαφορετική ανάπτυξη δίνοντας κίνητρο στους παραγωγούς να επιμένουν στη δουλειά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις ενώ σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με σεφ του Νομού. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι θα παρουσιαστούν η Αγιορείτικη μαγειρική και οι Αριστοτελικές γεύσεις.