Με ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας έκανε γνωστό ότι επιτέθηκε σήμερα στο υπουργείο Υποδομών και στη διεύθυνση του υπουργικού γραφείου, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Σε ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της ομάδας σημειώνουν πως η συγκεκριμένη επίθεση έχει γίνει για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς από την οποία έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Παρασκευή 3 Αυγούστου αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο Υπουργείο Υποδομών στη διεύθυνση του υπουργικού γραφείου. Υπάρχουν άπειροι λόγοι προκειμένου να παρέμβει κάποιος στο συγκεκριμένο υπουργείο. Εμείς αποφασίσαμε να το πράξουμε για το κυριότερο και μεγαλύτερο έγκλημα του στην Ελλάδα, την εν μέρει συμμετοχή του στη δολοφονία δεκάδων (και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός καθημερινά ) συνανθρώπων μας στη Ραφήνα, στο Μάτι και στην Κινέττα στα τέλη Ιούλη. Όλοι συμφωνούν πως εάν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές για εκκένωση των περιοχών και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ο όλεθρος θα ήταν σίγουρα μικρότερος. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο καλύτερη θα ήταν οι μοίρα των ανθρώπων, όμως, είναι βέβαιο πως θα ήταν καλύτερη. Το κράτος, όπως σε κάθε έκτακτη για το ίδιο συνθήκη, επιλέγει να στρουθοκαμηλίζει. Προτιμάει για καθαρά πολιτικούς λόγους, να αποφεύγει τις ευθύνες του.Το δολοφονικό κράτος της Ελλάδας έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μία από τις μαζικότερες δολοφονίες της χώρας. Οι ελλείψεις στις υποδομές υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όσο εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας σε κυβερνήσεις και σωτήρες κάθε είδους. Έμεις, δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη και αδιαμεσολάβητη αλληλεγγύη μας στου πυροπαθείς και τις οικογενειές τους.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας