Δελτίο τύπου εξέδωσε η παράταξη Νέα Γενιά – Νέα Πορεία, σχετικά με παράτυπες ενέργειες στο διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για τα έτη 2018-2020 στον Δήμο Νέας Προποντίδας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας αναφέρονται τα εξής:
“Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου Ν. Προποντίδας φαίνεται πως οδηγείται σε παράτυπες ενέργειες στο διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για τα έτη 2018-2020. Το θέμα ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο στις 18 Ιουλίου με προϋπολογισμό 2.214.161 ευρώ.
Ήδη από τον προηγούμενο διαγωνισμό, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση παράνομων εγκαταστάσεων δεξαμενών σε αποθήκη του Δήμου στα N. Μουδανιά. Ενέργεια που καταδικάσαμε ως άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, χωρίς τα μέτρα υποτυπώδους πυρασφάλειας με τον κίνδυνο ανάφλεξης σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα δίπλα σε σχολεία (στην είσοδο της πόλης). Μια υπόθεση που ελέγχτηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι δικογραφίες και να αποδοθούν ευθύνες.
Ακόμη και η συνέχεια της φαρσοκωμωδίας που αποφάσισε η διοίκηση να νοικιάσει πρατήριο για τις ανάγκες προμήθειας των καυσίμων, καλώντας 3 υποψήφιους ενδιαφερόμενους και κατέληξε κατά πλειοψηφία του Δημ. Συμβούλιο σε έναν συγκεκριμένο, δεν προχώρησε ούτε αυτός ο σχεδιασμός.
Έπειτα η διοίκηση αποπειράθηκε να εκδώσει άδεια λειτουργίας ΙΧ πρατηρίου στο αμαξοστάσιο Μουδανιών και στον Άγιο Παύλο. Αν και προειδοποιούσαμε εμείς ότι οι χώροι δεν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η κείμενη νομοθεσία, τότε η διοίκηση μας αμφισβητούσε με ειρωνεία. Ο νόμος όμως είναι σαφής όταν λέει ότι η διακίνηση υγρών καυσίμων πρέπει να γίνεται από αδειδοτημένα πρατήρια που διαθέτουν το σύστημα εισροών -εκροών. Κι όλα αυτά για να διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνεται ….πλιάτσικο στα καύσιμα.
Και έρχεται σήμερα η διοίκηση να επαναλάβει τα ίδια. Έπειτα από απόφαση Δ.Σ κατά πλειοψηφία μέσα στο νέο διαγωνισμό βάζει τον όρο ότι τα καύσιμα θα παραδίδονται σε μέρος που θα υποδείξει ο δήμος, υποκρύπτει το παράρτημα όπου αναγράφεται ο παράνομος όρος, και δεν προσκομίζει την τεχνική περιγραφή και τον προϋπολογισμό. Η δικαιολογία ότι ο όρος μπήκε για την τροφοδοσία γεννητριών με μπιτόνια, δεν ευσταθεί για μας, καθώς θα έπρεπε να υπάρχει όχημα με μετρητή που να τροφοδοτεί τις γεννήτριες. Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία , έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη εργολαβία που πήρε το δρόμο τη δικαιοσύνης, ανάδοχος είναι ο ίδιος εργολάβος που μετείχε σε Ένωση Εταιριών για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την προμήθεια λιπαντικών για όλα τα οχήματα του Δήμου τα οποία πρέπει να συντηρούνται”.
Δημήτρης Τσούφης, επικ. Μειζ. Αντιπολίτευσης
Δήμου Ν. Προποντίδας
Δημοτική Παράταξη Νέα Γενιά-Νέα Πορεία