Η κολυμβητική παρέα του “swim or die”, σε συνεργασία με το Beach Cafe Διόνυσο διοργανώνουν τον 3ο κολυμβητικό αγώνα περιπέτειας για κολυμβητές και λάτρεις της θάλασσας και των θαλάσσιων τοπίων, στο ακρωτήριο Αρκούδα, κοντά στο Γομάτι Χαλκιδικής.
Περιοχή διεξαγωγής του αγώνα ορίζεται η βραχώδης θαλάσσια έκταση δυτικά και βόρεια του ακρωτηρίου “Αρκούδα”, στο Γομάτι του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, όπως αυτή προσεγγίζεται από την ακτή “Χιλιαδού”. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018. Στόχος του αγώνα είναι η επαφή με τη φύση, η ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλλους των παράκτιων περιοχών της περιοχής, η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος συνεργασίας, αλλά πρωτίστως η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ανάδειξη ενός φυσικού τοπίου που πλέον κινδυνεύει.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να συστήσουν μικρές ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, και οι δεξιότητες που απαιτούνται είναι η παρατηρητικότητα, η αίσθηση προσανατολισμού, η ταχύτητα, η στρατηγική, η συνεργασία και η ικανότητα ελεύθερης κατάδυσης σε βάθος έως τρία μέτρα. Οι δεξιότητες αυτές δεν είναι απαραίτητες για όλα τα μέλη της κάθε ομάδας.
Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν.
Σημείο συνάντησης ορίζεται η δυτική άκρη της ακτής “Χιλιαδού” στο Γομάτι Χαλκιδικής. (συντεταγμένες google maps: 40.339824, 23.785589).
Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα οι παρευρισκόμενοι παρακαλούνται να βοηθήσουν στον καθαρισμό της ακτής. Για το σκοπό αυτό, θα δοθούν από τους διοργανωτές γάντια μιας χρήσης και σακούλες σκουπιδιών
από facebook