Η συλλογή μεταλλίων από την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου συνεχίζεται με την Μαρία Μπελιμπασάκη να κατακτά το ασημένιο στον τελικό των 40 μέτρων μετά από τρομερή κούρσα που κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα.
Κι όσο κι αν υπάρχει μια μικρή γεύση απογοήτευσης γιατί χάθηκε στο φινάλε το χρυσό, η αλήθεια είναι ότι αυτό που πέτυχε η 27χρονη αθλήτρια από την Κρήτη είναι ένας πραγματικός άθλος και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.
Η Μαρία αγωνιζόμενη στον (καλό) τέταρτο διάδρομο έφυγε δυνατά στην εκκίνηση κι άρχισε να καλύπτει τα μέτρα κι ανεβάζοντας σιγά, σιγά στροφές μπήκε πρώτη με μικρή διαφορά από το μεγάλο φαβορί Γιούστινα Σβίτι στην τελική ευθεία.
Η Μπελιμπασάκη φάνηκε να αντέχει στην επίθεση της Πολωνής και να κρατά με υπερπροσπάθεια το χρυσό, όμως στα τελευταία η Σβίτι βρήκε το κουράγιο να καλύψει τη διαφορά και σχεδόν στο νήμα να πάρει το χρυσό με επίδοση 50.41, αφήνοντας δεύτερη την Μαρία με 50.45, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ (50.46 η προηγούμενη επίδοση από την Φανή Χαλκιά) και τρίτη την Ολλανδή Ντε Βιτ με 50.77.
Για την Μπελιμπασάκη, αυτό το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για τη δουλειά που έχει κάνει αλλά και για την απόφαση που πήρε, ακούγοντας όλους αυτούς που την προέτρεπαν να αφήσει τα 200μ και να δοκιμάσει την τύχη της στα 400μ.
Κάτι που έκανε φέτος και στην πρώτη της χρονιά κατάφερε να βρεθεί στη 2η θέση της Ευρώπης!