Ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο (20/8, 12:00) , η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο μεγάλο πρόγραμμα 30.333 προσλήψεων του ΟΑΕΔ.
Με ταχείς ρυθμούς θα διεκπεραιωθεί η διαδικασία έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων σε δήμους, περιφέρειες και φορείς όλης της χώρας, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Οργανισμού.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελέχους του ΟΑΕΔ, (από το γραφείο της κυρίας Καραμεσίνη), “τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν σε περίπου ένα μήνα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (σ.σ. 20/8)”.
Η ίδια πηγή συμπληρώνει ότι δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα να εκδοθούν και πριν από την παρέλευση ενός μήνα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων.
Σε κάθε περίπτωση στις προθέσεις της διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι τα προσωρινά αποτελέσματα, για την κοινωφελή των 30.333 θέσεων, να αναρτηθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Μετάθεση του χρόνου έκδοσης των αποτελεσμάτων θα έχουμε μόνο εάν ο αριθμός των αιτήσεων κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Πράγματι, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, δεδομένου ότι υπάρχουν, ήδη, εκτιμήσεις πως μπορεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι από 60.000 υποψήφιοι.
Τότε και μόνο τότε, ενδέχεται να σημειωθεί μιρκή καθυστέρηση στην ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, η οποία όμως δεν θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες.