Σύμβουλος Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα, ο Ηλίας Ιορδανίδης, γιος του πρώην δημάρχου Μουδανιών Δαμιανού Ιορδανίδη, μιλά στη Σουζάνα Καζάκα για τις επιλογές του, και τα ερεθίσματά που είχε από την οικογένειά του στην πολιτική σκηνή και πρωτίστως στις σπουδές του.

Ο Ηλίας είναι ένα νέο παιδί που αγαπά τη Χαλκιδική και στις Βρυξέλλες όπου ζει και εργάζεται προσπαθεί να προβάλλει τον τόπο του, τη Χαλκιδική από όλες τις απόψεις. «Είμαι τοπικιστής με την καλή έννοια και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση όποιου με χρειάζεται από όποιο μέρος μπορώ να βοηθήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η μέρα της συνέντευξης δεν θα έμενε ασχολίαστη καθώς            σηματοδοτήθηκε από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ωστόσο ο Ηλίας γνωρίζει ότι έρχονται τα προαποφασισμένα μέτρα που ελήφθησαν καιρό τώρα. «Θεωρώ ότι είναι μια μέρα που μπορούμε να σχεδιάσουμε το πού θέλουμε να βρισκόμαστε τα επόμενα 10 20 ή 30 χρόνια», σχολιάζει.
«Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό ούτε την πυρίτιδα, Υπάρχουν καλές πρακτικές στο εξωτερικό. Τις βλέπουμε, ακολουθούμε τα καλά παραδείγματα και δημιουργούμε μια καλύτερη μοίρα για όλους μας. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί οι πολιτικοί δεν κάθονται να τα βάλουν κάτω, να τα συζητήσουν και να βρούνε λύσεις», τόνισε.
Το δικό του μέλλον είναι αυτό που ενδιαφέρει και τους συντοπίτες του. Αν ο Ηλίας Ιορδανίδης θα ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά στον τόπο του. Όπως λέει, διάθεση υπάρχει, και ενδιαφέρον υπάρχει στη φάση αυτή. «Είμαι στη διάθεση των ανθρώπων της Χαλκιδικής, και αν στο μέλλον γίνει πιο έντονη η ενασχόλησή μου με την πολιτική θα το δούμε με τον καιρό», απαντά σε σχετική ερώτηση.
Βέβαια, το όραμά του, όπως λέει ο ίδιος, έχει να κάνει με τις εμπειρίες που αποκομίζει ο κάθε άνθρωπος, και μέσα από αυτές να επιστρέφεις στον τόπο σου για να εφαρμόζεις τα όσα έμαθες.