Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ημέρα που θα βγουν, φαίνεται πως απέχει ελάχιστα και αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις βάσεις 2018 να βγουν με μία μικρή καθυστέρηση, δηλαδή υπολογίζουν μετά τις 27 Αυγούστου αλλά θέλουν την επικρατέστερη ημέρα τελικά να είναι η Τρίτη.
Όπως και πέρσι το που πέτυχαν, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να το δουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.
Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας στην πλατφόρμα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν την σχολή που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από νωρίς το πρωί και έτσι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν αγωνιωδώς πάνω από τους υπολογιστές τους μέχρι το μεσημέρι όπως έγινε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.
Η καθυστέρηση οφείλεται στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και το ειδικό ποσοστό εισαγωγής για τους πυρόπληκτους.
Η ανακοίνωση των βάσεων θα σημάνει για τους επιτυχόντες την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής ενώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για όσους τουλάχιστον θα εισαχθούν σε σχολή, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Πέρσι οι εγγραφές των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.
Για την εγγραφή των επιτυχόντων πέρσι λειτούργησε το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.
Πολυτεχνικές και Ιατρικές Σχολές ρίχνουν φέτος το ασανσέρ των βαθμολογιών για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας σε μια χρονιά που μοιάζει να έχει απ όλα περιζήτητες Σχολές σε άνοδο ή σε πτώση, Τμήματα που θα εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια πάνω (τα Παιδαγωγικά) πιθανότατα 25.000 εισακτέους με μόρια κάτω από τη βαθμολογική βάση αλλά και ένα νέο Πανεπιστήμιο στην Αττική.
από dikaiologitika.gr