Ένα θεατρικό έργο σταθμός στη σύγχρονη ελληνική σκηνή.

Με δύναμη από την Κηφισιά

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΡΟ
Παρασκευή 31 Αυγούστου & Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο των Νέων Ρόδων
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ
Παίζουν οι ηθοποιοί:

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
  • ΣΟΦΙΑ ΙΣΑΑΚΙΔΟΥ
  • ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΑΣΑΠΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΤΕΛΗ


Τέσσερις γυναίκες των βορείων προαστίων, στην προσπάθειά τους να αυτονομηθούν και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με δύναμη, διαπιστώνουν τη ματαιότητα της χειραφέτησής τους.
Ένα έργο σταθμός της σύγχρονης δραματουργίας μας, που έχει αφήσει το δικό του στίγμα, από το πρώτο του ανέβασμα στη “νέα Σκηνή” του Λευτέρη Βογιατζή κι από μακρά διαδρομή σε πολλά ανεβάσματα, έρχεται ξανά στο επίκεντρο, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Ιερισσιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Καλαϊτζή.
Το σημαντικό αυτό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας απεικονίζει με χιούμορ τις νευρώσεις τεσσάρων γυναικών, ενώ προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα συναισθηματικά τους αδιέξοδα.
Τους απαιτητικούς και δύσκολους ερμηνευτικά ρόλους καλούνται να υπερασπιστούν 4 ταλαντούχες ερασιτέχνες ηθοποιοί από τα θεατρικά εργαστήρια της Ιερισσού και των Νέων Ρόδων που μας έδωσαν στο παρελθόν υψηλά ερμηνευτικά δείγματα του σπάνιου ταλέντου τους. Αυτές είναι οι:

  • Κατερίνα Τριανταφύλλου στον ρόλο της Μάρως
  • Σοφία Ισαακίδου στον ρόλο της Φωτεινής
  • Πελαγία Χασάπη στον ρόλο της Αλέκας
  • και η πολλά υποσχόμενη για το μέλλον
  • Δήμητρα Παντελή στον ρόλο της Ηλέκτρας

Γραμμένο με σπινθηροβόλο χιούμορ, γρήγορο ρυθμό και ανάλαφρη διάθεση, άλλοτε φάρσα, άλλοτε κομεντί, άλλοτε δράμα, με αριστοτεχνική κατασκευή, το Με δύναμη από την Κηφισιά αναδεικνύει το εσωτερικό κενό των ηρωίδων και την απελπισία τους μπροστά στο πέρασμα του χρόνου, τη δυσκολία τους να ανταποκριθούν στα κοινωνικά πρότυπα και να σταθούν στα πόδια τους.
Οι τέσσερις ηρωίδες του έργου αντικατοπτρίζουν και σήμερα το μοντέλο του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου και την αγωνία του μπροστά στους καταιγιστικούς ρυθμούς στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί. Εγκλωβισμένες σε ένα αστικό σαλόνι των βορείων προαστίων, οι γυναίκες αυτές γίνονται φορείς της νεύρωσης, της αγωνίας και της τρομερής τους λαχτάρας για ζωή.
Η πορεία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μια πορεία με κύριο ζητούμενο τη δύναμη και την ανεξαρτησία, τις βρίσκει ολοένα και πιο αποδυναμωμένες. Να κρύβουν την τεράστια υπαρξιακή τους αγωνία σε ασήμαντες λεπτομέρειες, κουτσομπολιά, αφηγήσεις από το παρελθόν και ένα ανεκπλήρωτο ταξίδι φάντασμα.