Η Δημοτική Αρχή του δήμου Αριστοτέλη χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό εργαλείο ενίσχυσης και ανάπτυξης της περιοχής, βρίσκεται σε επαφή με το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, καθώς στα όρια του Δήμου περιλαμβάνεται και το μοναδικό κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, η Αμμουλιανή.
Πυρήνας της δράσης του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών είναι η αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και τελικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των μικρών νησιών στην Εκπαίδευση, προσφέρονται 198 υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ Άλφα.
Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών ως εξής :

  • 2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο  ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης) , σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
  • 2 πλήρεις, υποτροφίες φοίτησης  στην ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αυτόματα μπαίνουν σε κλήρωση για 2  Υποτροφίες Διετούς Φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε ειδικότητα Επιλογής τους.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Σε αυτή την πρωτοβουλία που κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας, δικαιούχοι είναι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγόμενοι από μικρά νησιά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για να συμμετάσχει κάποιος χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά  η εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:

  1. Ηλεκτρονική Εγγραφή στην πλατφόρμα:  https://www.smallislands.org/22/1/IEK-ALFA-SCHOLARSHIP/     το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 23.59 το βράδυ.
  2. Κατάθεση των πρωτότυπων δικαιολογητικών στους κατά τόπους δήμους η στην διεύθυνση: Ερμού 53 10563 Αθήνα  (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ) Β Όροφος γραφείο 8 Καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή από 10.00-14.00). Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται από τις 27 Αυγούστου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2018. Tα πρωτότυπα δικαιολογητικά μπορούν επίσης να αποσταλούν και με κούριερ στην ίδια διεύθυνση με την Ένδειξη: ΑΛΦΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ το αργότερο έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε από την διεύθυνση: www.smallisland.eu θα υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα.
  2. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης ( Λυκείου)
  3. Έγγραφα πού αποδεικνύουν την εντοπιότητα- καταγωγή.

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν»των ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την Ανάδειξη νέων Επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2018:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

http://www.iekalfa.gr
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με την διαδικασία των  υποτροφιών ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά μπορείτε ναι καλείτε εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 13.00)  στο τηλ: 6937 65982.