«Οι προπονητές θεωρούν ότι το να σκοράρεις πλέον εκτός έδρας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ήταν στο παρελθόν. Πιστεύουν λοιπόν ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τον συγκεκριμένο κανονισμό κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε…».
Τάδε έφη Τζόρτζιο Μαρκέτι, ο αναπληρωτής διευθυντής της UEFA μετά την συνάντηση του ιδίου και άλλων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με μια ομάδα προπονητών (Μουρίνιο, Έμερι, Βενγκέρ, Αλέγκρι, Λοεπτέγκι, Αντσελότι, Τούχελ) από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους που γίνεται σε ετήσια βάση.
Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1965 στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων, ως πιο δίκαιη λύση από το στρίψιμο του νομίσματος που εφαρμόζονταν μέχρι τότε ή τον επαναληπτικό σε ουδέτερη έδρα.
«Οι προπονητές θεωρούν πλέον τον συγκεκριμένο κανόνα αντιπαραγωγικό καθώς ναι μεν οι φιλοξενούμενες ομάδες προσπαθούν να επιτεθούν, αλλά οι γηπεδούχες έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα προκειμένου να μη δεχθούν κάποιο γκολ που θα κοστίσει διπλά».
Από κει και πέρα οι προπονητές εξέφρασαν την επιθυμία να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες (αν είναι δυνατόν όλες οι Ευρωπαϊκές) το παράδειγμα της Αγγλίας, που όρισε το τέλος της μεταγραφικής περιόδου πριν την έναρξη της σεζόν.
από protothema.gr