Κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφτηκε το νομό Χαλκιδικής στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων στελεχών του κόμματος σε όλη τη βόρεια Ελλάδα με αφορμή την 83η ΔΕΘ.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από νωρίς στα Ν. Μουδανιά και στη συνέχεια στη Ν. Καλλικράτεια. Εκεί το επιτελείο του κόμματος, μαζί με το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, το Σταύρο Καλαφάτη αλλά και τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, συζήτησαν με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και άκουσαν σοβαρά ζητήματα που θίχτηκαν.

«Τονώνεται το ηθικό των Νεοδημοκρατών με τις επισκέψεις των στελεχών», τόνισε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς σχολιάζοντας ότι αυτό που πρέπει αρχικά να επιτευχθεί είναι να φτάσουν οι ψηφοφόροι στην κάλπη όταν έρθει η ώρα, δηλαδή να υπάρχει συμμετοχή.


Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Μακεδονικό επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών. Άφησε βολές κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μιλώντας για «πολιτική συμμορία» που δεν αξίζει στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να τα καταφέρει, όπως είπε.
Θέματα που τέθηκαν στο κλιμάκιο μεταξύ άλλων ήταν το λιμάνι Μουδανιών, το Σπήλαιο Πετραλώνων και ο προαστιακός. Τα συγκεκριμένα αφορούσαν το δήμο Ν. Προποντίδας, αλλά “δεν είναι τα μόνα θέματα που χρήζουν επίλυσης“. Αυτό επεσήμανε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρης Τσούφης που τόνισε ότι η νόμιμη λειτουργία των βιολογικών σταθμών είναι ένα σοβαρότατο θέμα. «Για μας σοβαρά ζητήματα είναι και η αποκομιδή απορριμμάτων και το πάρκινγκ και μια σειρά άλλων θεμάτων που παρατηρούμε ως φλέγοντα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Απόστολο Τζηρίτη, που έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό,  υπάρχει μια άριστη ομάδα  τα μέλη της οποίας συνεργάζονται άψογα. «Είμαστε σε διαρκή επαφή με το βουλευή του νομού Γ. Βαγιωνά αλλά και με τους δημάρχους. Ο νομός έχει ένα αξιόλογο στελεχειακό δυναμικό που πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις», τόνισε.
Βασικός στόχος των επισκέψεων των κλιμακίων σύμφωνα με τον βουλευτή Στ. Καλαφάτη είναι να ενημερώσουν τον πρόεδρο του κόμματος για τα τρέχοντα θέματα κάθε περιοχής. Στη Χαλκιδική υπάρχει μια μεγάλη δυναμική όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης που κατά μεγάλο ποσοστό βασίζεται στον τουριστικό της χαρακτήρα.
Ικανοποιημένος από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, καθώς τα στελέχη του κόμματος φάνηκε να κατανοούν την υπεραξία της Χαλκιδικής ως τουριστικού προορισμού αλλά και τα πολιτιστικά θέματα της Χαλκιδικής.
Ο οικοδεσπότης δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανόλης Καρράς δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξωστρέφεια που εμφανίζει η ΝΔ και έρχεται σε επαφή με την καθημερινότητα των περιοχών. Το άνοιγμα στην κοινωνία που παρατηρείται χαιρέτισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι πολυεπίπεδο.
Η ανάδειξης της επιχειρηματικότητας με την αγροτική παραγωγή αφενός, και ο τουρισμός αφετέρου, είναι    τα   δύο βασικά θέματα που βγάζουν προς τα έξω τα τοπικά στελέχη της ΝΔ σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΚΜ Στέλιο Βαλιάνο. «Μεταφέρουμε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας στο κόμμα που θα αναλάβει και την διακυβέρνησης της χώρας στις επόμενες εκλογές» επεσήμανε ο κ. Βαλιάνος.
«Η οικονομία της Χαλκιδικής είναι οι παραγωγικοί της φορείς. Σημερα στόχος της επίσκεψη ήταν να συναντηθούν τα στελέχη της ΝΔ με τον κόσμο αυτόν που παλεύει παρά την κρίση και που κρατά όρθια την τοπική οικονομία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και νυν σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ηλίας Ιορδανίδης.
Εκτός από τη Ν. Προποντίδα το παρόν στη συνάντηση έδωσε και ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης καθώς δύο θέματα απασχολούν από κοινού τους δήμους. Η επάρκεια του νερού και η κατασκευή του φράγματος του Χαβρία.
«Η ΝΔ είναι παρούσα στην κοινωνία της Χαλκιδικής σήμερα όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα». Αυτό τόνισε σε δική του δήλωση ο πρώην βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος. «Σήμερα  τα στελέχη που επισκέφτηκαν το νομό δίνουν την έμφαση και τη βαρύτητα που χρειάζεται ο νομός», πρόσθεσε ο ίδιος.