Εσκεμμένα και εκ του πονηρού εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50 τοις εκατό για ένα εκατομμύριο πολίτες, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς. Ο κ. Βαγιωνάς ανέτρεξε στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 τοις εκατό και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λαϊκίζει για άλλη μια φορά. «Θα το χαιρόμουν αν έλεγε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα πληρώνουν ένα εκατομμύριο πολίτες καθόλου ΕΝΦΙΑ», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση των φορολογικών συντελεστών, με τη διαφορά ότι η ΝΔ είχε κοστολογήσει με διαφορετικό τρόπο τη μείωση και με μεγαλύτερο όφελος για τους θιγόμενους.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής επανέλαβε το φόβο ότι ο νόμος Κατρούγκαλου που προβλέπει μείωση των συντάξεων στην τριετία δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί. Για το λόγο αυτό είπε, ότι η ΝΔ   θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους θεσμούς. Στον αντίποδα αυτών ο πρωθυπουργός ωραιοποιεί την περικοπή των συντάξεων με την προσπάθεια να καθυστερήσει η υλοποίηση του μέτρου, δηλαδή όπως επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς, επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο ως τις εκλογές.
Τέλος ο βουλευτής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στέλνει τη χώρα σε νέα μνημόνια προκαταβολικά και προσχεδιασμένα, εφόσον τάζει παροχές από μη περισσευούμενα χρήματα για ψηφοθηρικούς λόγους.