Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα στο πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας» συνεχίζεται και τώρα, ήταν η σειρά της ζώνης ασφαλείας.
Όπως αποδείχτηκε, οι Έλληνες δεν τα πάνε καλά με τη χρήση της και πάρα πολλοί επιλέγουν να μη τη φορούν.
Από 3 έως και 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 10.284 έλεγχοι σε οχήματα και από αυτά, βεβαιώθηκαν 1.207 παραβάσεις, ένα πραγματικά τεράστιο νούμερο που δείχνει έλλειψη συνείδησης από μεγάλη μερίδα των οδηγών.
Τα 644 συνεργεία που συγκροτήθηκαν «έκοψαν» τις περισσότερες κλήσεις στην Αττική (94), στο Ηράκλειο Κρήτης (88), στις Σέρρες (58), την Ηλεία (48), την Αχαΐα (45), την Πιερία (45) και την Πρέβεζα (44).
Η Διεύθυνση Τροχαίας τονίζει ξανά ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο επόμενο διάστημα και οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης, με στόχο τη συμμόρφωση και τη μελλοντική τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Κύριος λόγος που ακολουθείται αυτή η τακτική από την Ελληνική Αστυνομία, είναι η πρόληψη και ο περιορισμός σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και η αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου σε όλη την επικράτεια.