Με ανακοίνωσή της η El Dorado επιβεβαίωσε ότι η θυγατρική της εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” κατέθεσε εξώδικο προς το ελληνικό δημόσιο με το οποίο ζητά αποζημίωση 750 εκατομμυρίων ευρώ για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών σχετικά με τα μεταλλεία στις Σκουριές και αναφέρεται σε διαφυγόντα κέρδη.
Η εταιρία τονίζει ότι δεν έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο στις δηλώσεις του προέδρου της El Dorado φαίνεται ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα αν το ζήτημα δεν λυθεί με φιλικό τρόπο.
Ο πρόεδρος της El Dorado, Τζορτζ Μπερνς δήλωσε ότι «το εξώδικο αποτελεί μια προσπάθεια καλή τη πίστη να λυθεί το ζήτημα με το ελληνικό δημόσιο καθώς σχετίζεται με κόστη που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών στα μεταλλεία. Η Eldorado έχει ενεργήσει πάντοτε με τρόπο που συνάδει με τη θέλησή της να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί με φιλικό τρόπο, χωρίς να ακολουθήσουμε την οδό της διαιτησίας».
από makthes.gr