To Χαλκιδική Πολιτική ευχαριστεί τους μέχρι στιγμής συμμετέχοντες στην έρευνα του για την ποιότητα ζωής που διεξάγεται σε πρώτη φάση για το δήμο Νέας Προποντίδας.
Στόχος είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και η αποτύπωση των πιο σοβαρών προβλημάτων τους. Άλλωστε στην ίδια κατεύθυνση αποσκοπούν ακριβώς τα ρεπορτάζ και οι συνεντεύξεις που φιλοξενεί συχνά του Χαλκιδική Πολιτική ως κομμάτι της κοινωνίας μας.
Η ποιότητα ζωής καθορίζει τις επιλογές των προσώπων σε πολιτικές και άλλες εκφάνσεις της ενασχόλησης με τα κοινά. Είναι μια έννοια πολυσύνθετη που παίρνει άλλες διαστάσεις και νόημα ανάλογα με την εποχή που χρησιμοποιείται και ανάλογα με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες τις οποίες αντιλαμβάνεται ο καθένας ως χαρακτηριστικά του συνόλου όπου απευθύνεται.
Συνήθως όμως η ποιότητα ζωής συνοψίζεται στα τρία δεδομένα: της σωματικής υγείας, της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ευημερίας. Συχνά στο παρελθόν και στις δυτικές κοινωνίες η ποιότητα ζωής ταυτίστηκε με τα υλικά αγαθά και την οικονομική άνοδο. Για τους ανθρώπους του πνεύματος και της κουλτούρας η ποιότητα ζωής έχει να κάνει με την παιδεία, τη μόρφωση και τον πολιτισμό ως πολύτιμα αγαθά.
Η ίδια έννοια πάντως χρησιμοποιείται και από τις εκάστοτε κομματικές και παρατάξεις και πολιτικούς φορείς γενικά, ανάλογα με τις προτάσεις και ιδεολογικές προτιμήσεις που πρεσβεύουν.
Στην ίδια βάση και φιλοσοφία η έρευνα θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους δήμους της Χαλκιδικής
Πάρτε και εσείς μέρος στην έρευνα