Η Porsche ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως αποφάσισε να καταργήσει πλήρως τους diesel κινητήρες από τη γκάμα των μοντέλων της.
Πέρυσι μόνο το 12% των μοντέλων της φορούσε diesel κινητήρες, με το 63% των κατόχων της νέας Panamera να επιλέγουν με υβριδικό κινητήρα. Η γερμανική εταιρία δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοια ποσοστά και έτσι εργάζεται στην επέκταση της γκάμας των υβριδικών μοντέλων της, προτού στραφεί στην ηλεκτροκίνηση.
Στόχος της είναι μέχρι το 2025 τα μισά από τα νέα μοντέλα της να είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά.
O διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε:
“Η Porsche δεν δαιμονοποιεί το diesel. Είναι, και θα παραμείνει, μια σημαντική τεχνολογία. Σε εμάς όμως, ως κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, οι diesel κινητήρες έπαιζαν πάντα δευτερεύοντα ρόλο.
Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα θέλαμε το μέλλον μας να μην περιλαμβάνει diesel κινητήρες. Φυσικά θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους υπάρχοντες πελάτες μας που διαθέτουν ένα diesel μοντέλο μας με τον επαγγελματισμό που περιμένουν από εμάς”.
Η Porsche επικεντρώνεται επίσης στη βελτιστοποίηση των κινητήρων βενζίνης, ώστε να προσφέρει στην αγορά, “καθαρά”, δυνατά σπορ μοντέλα που θα χαρίζουν συγκινήσεις.