Πλήρη ενημέρωση για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη χρήση πλαστικών έκανε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη στους κατοίκους και τους μαθητές της νήσου Αμμουλιανής, όπου βρέθηκε από νωρίς το Σάββατο. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο καμπάνιας για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα μικρά νησιά από τις Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, Χενα Βιρκουλεν και Σοφία Ριμπειρο.

Η καμπάνια της οποίας ηγείται η κ. Σπυράκη έχει τίτλο «Piece of Plastic» και υλοποιείται σε συνεργασία με τις συναδέλφους της από Πορτογαλία και Φινλανδία.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ που προβλέπει ότι ως το 2030 όλες οι πλαστικές συσκευασίες θα είναι επαχρησιμοποιούμενες ή ανακυκλώσιμες, οι τρεις γυναίκες και μητέρες, ξεκίνησαν  από τις Βρυξέλλες τον αγώνα τους για « ευρωπαϊκά νησιά, καθαρά από πλαστικό»

«Τρεις γυναίκες, τρεις μαμάδες καλέσαμε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να πλαισιώσουν την καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι το 2030 τα πλαστικά μιας χρήσης να περιοριστούν κάτω από 30 τοις εκατό. Είναι ευτυχής συγκυρία που σήμερα είναι παιδιά μαζί μας σήμερα. Επιπλέον οι επιχειρήσεις που παράγουν πλαστικό πρέπει να βρουν  εναλλακτικές, να τους χρηματοδοτήσουμε ώστε να παράγουν το προϊόν τους από ανακυκλώσιμα υλικά», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Σπυράκη.