Δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές ξεκαθάρισε ο Ζόραν Ζάεφ στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα.

«Οι αποφάσεις πια θα ληφθούν εντός βουλής» δήλωσε ο Ζάεφ παρά την χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα. «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ, προκειμένου για την έγκρισή της και αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μετά την λήξη της ψηφοφορίας.

«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε.

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν» είπε και παράλληλα διεμήνυσε πως «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ».

Πράγμα που σημαίνει ότι ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός θα επιδιώξει να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, όπου θα κληθεί να δώσει μια δύσκολη πολιτική μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Τον περασμένο Ιούνιο η συμφωνία κυρώθηκε από 69 βουλευτές επί συνόλου 120, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πετύχει στήριξη από άλλους 11 βουλευτές, δηλαδή να εξασφαλίσει ψήφους και από την αντιπολίτευση.

Πηγή:iefimerida.gr