Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύπλευρη αθλητική εκδήλωση «Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ» στο Πόρτο Καρράς τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στον σχολικό αθλητισμό.

Με τη μεγάλη συμμετοχή 23 σχολείων από την περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και από το Νομό Θεσσαλονίκης και το νομό Σερρών, που ανταποκρίθηκαν στο αθλητικό κάλεσμα, με πάνω από 1.700 μαθητές και δασκάλους συνολικά όπως και με την παρουσία διάσημων διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών και πρωταθλητών, οι οποίοι ανέλαβαν και έφεραν τους μικρούς μαθητές σε επαφή με μια μεγάλη γκάμα αθλημάτων.

ΖΩΗ στο Πόρτο Καρράς

Τα παιδιά συμμετείχαν, έπαιξαν, διασκέδασαν και αθλήθηκαν σε σταθμούς αθλημάτων για στίβο (με kidsathletics σετ), ποδόσφαιρο, μπάσκετ, άλμα επί κοντώ, άλμα εις ύψος, ποδηλασία, χάντμπολ, πυγμαχία, τένις, ιππασία και γκολφ.

Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως η ασημένια στους πανευρωπαϊκούς 2018 στο Άλμα Επί Κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρωταθλήτρια στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη, ο μαραθωνοδρόμος Βασίλης Ζαμπέλης, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής του Euro 2004 Άγγελος Μπασινάς και Παντελής Καφές και άλλοι σπουδαίοι έλληνες αθλητές και προπονητές υποδέχονταν και καθοδηγούσαν στο κάθε άθλημα τους μαθητές των σχολείων, τους αυριανούς πιθανούς διαδόχους τους, δίνοντάς τους πολύτιμες συμβουλές.

Το Πόρτο Καρράς διοργάνωσε την “Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων ΖΩΗ”, ως μια κοινωνική προσφορά στα παιδιά και τον αθλητισμό αφιερώνοντάς την παράλληλα στη μνήμη της προσφάτως αποβιώσασας Ζωής Στέγγου, αντιπροέδρου του ομίλου επιχειρήσεων στον οποίο ανήκει το Πόρτο Καρράς, συζύγου του προέδρου του ομίλου κυρίου Κωνσταντίνου Στέγγου.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που ήταν να φέρει σε επαφή τα παιδιά με αθλητές και πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων, προκειμένου να εμπνευσθούν υπέρ της αθλητικής ζωής και να δοκιμάσουν παράλληλα τις δυνάμεις τους σε αθλήματα, επιτεύχθηκε πλήρως, παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες.

Η απειλή της κακοκαιρίας αντιμετωπίσθηκε με την μεταφορά μεγάλου μέρους της εκδήλωσης στο κλειστό συνεδριακό κέντρο Olympic Hall του Πόρτο Καρράς, του μεγαλύτερου συνεδριακού κέντρου της Βόρειας Ελλάδας, χωρητικότητας 2.500 ατόμων, στο οποίο στήθηκαν επιτυχώς πολλοί από τους σταθμούς αθλημάτων, ενώ την ίδια στιγμή εγκαταστάσεις όπως της ιππασίας, του γκολφ και του ποδοσφαίρου σε όλο το ξενοδοχειακό συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ δέχονταν επίσης τους μαθητές.

Στο πρόγραμμα, εκτός από τα αθλητικά δρώμενα συμπεριλαμβάνονταν και χορός και παράλληλα βασικά μαθήματα χορού στα παιδιά, από το κουβανέζικο χορευτικό συγκρότημα Cuba ECOS flamengo, που συγκέντρωσε την προτίμηση συμμετοχής αρκετών παιδιών, ενώ η αθλητική ημέρα ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι στο γήπεδο ποδοσφαίρου όπου παιδιά φωτογραφήθηκαν από ψηλά σχηματίζοντας όλα μαζί ως φόρο τιμής την λέξη ΖΩΗ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός και τρισάγιο για τη μνήμη της Ζωής Στέγγου, από τον ειδικά απεσταλμένο του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο.

Ο Πρόεδρος του ΠΚ, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχούς αθλητικής δραστηριότητας και προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές, ως επίσης είδη διατροφής (σνακ) στους μαθητές και στους συνοδεύοντες αυτούς δασκάλους και καθηγητές.

Το Πόρτο Καρράς εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές και προπονητές, οι οποίοι συμμετείχαν ένθερμα βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην μεγάλη αυτή διοργάνωση – προσφορά στα παιδιά και τον σχολικό αθλητισμό.

Πέρα των προαναφερθέντων πρωταθλητών μας, ευχαριστεί τους προπονητές του μπάσκετ Γιώργο Σφαιρόπουλο και Βασίλη Γεραγωτέλλη, τον προπονητή του επί κοντώ Σάββα Κεφαλίδη και τον αθλητή Εμμανουήλ Καράλη, τον πυγμάχο και προπονητή Σταμάτη Κολέθρα, τον τερματοφύλακα του χάντμπολ Δημήτρη Καφφάτο, τον πρωταθλητή και προπονητή ποδηλασίας Κώστα Σταμούλη και όλους του αθλητές βοηθούς τους.

Επίσης, εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον συντονιστή της διοργάνωσης και συνεργάτη του Πόρτο Καρράς Κωνσταντίνο Τζώρτζη ο οποίος συντόνιζε και συμμετείχε παντοιοτρόπως στην επιτυχή έκβαση των αθλητικών αυτών εκδηλώσεων.

Ευχαριστεί επίσης την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έθεσε την αθλητική εκδήλωση υπό την αιγίδα της.