Άλλο ένα έργο σχολικής στέγης παρέδωσε προς χρήση η δημοτική αρχή Κασσάνδρας αυτή τη φορά στην Τοπική Κοινότητα της Ν. Φώκαιας. Ο νέος παιδικός σταθμός που κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε με χρήματα της ΚΕΔΗΚ και ιδίους πόρους του δήμου κόστισε περί τις 70 χιλ. ευρώ, ποσό που θα αυξηθεί κατά 10 χιλ. ευρώ για την προσθήκη εξοπλισμού στο εσωτερικό του κτιρίου.

Εγκαινιάζοντας και παραδίδοντας το έργο στην τοπική κοινωνία  ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης δήλωσε: «Ο νέος παιδικός σταθμός ανεβάζει τον πήχη για το πώς πρέπει να είναι οι σχολικές εγκαταστάσεις και μας δίνει  κίνητρο να ολοκληρώσουμε άμεσα τις υποδομές και στα άλλα χωριά του δήμου μας».

Η κ. Μαρία Κοντού, διευθύντρια του νέου παιδικού σταθμού ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τη βοήθειά της ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το νέο κτίριο και την ποιότητα φιλοξενίας που προσφέρει στα μικρά παιδιά.

Η πρόεδρος της Ν. Φώκαιας, κ. Φιλία Σκουλούδη ανέφερε ότι ο νέος παιδικός σταθμός χτίστηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και  ευχαρίστησε με τη σειρά της το δήμαρχο Κασσάνδρας και τον πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ.

Ο κ. Χάρης Κουκουβίνος, πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ αναγνώρισε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις αλλά   δήλωσε ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα.

Ο παιδικός σταθμός στη Ν. Φώκαια θα φιλοξενεί 25 παιδιά ηλικίας 2,5 ετών μέχρι και την προσχολική εκπαίδευση.

[metaslider id=48935]

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δήμο Κασσάνδρας βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω παρεμβάσεις σχολικής στέγης:

  • Προσθήκες σχολικών αιθουσών Καλλιθέα και στην Καλάνδρα προς αντικατάσταση των προκάτ αιθουσών
  • Έκδοση αδειών για προσθήκη αιθουσών στη Φούρκα και στη Χανιώτη
  • Ο παιδικός σταθμός στην Κασσάνδρα
  • Το Νηπιαγωγείο στη Ν. Φώκαια
  • Σύντομα Θα ξεκινήσει η επέκταση στο γυμνάσιο και λύκειο Κασσάνδρας, έργο προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.