Δυο νεαρές μαθήτριες που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών έδρασαν άμεσα και ψύχραιμα όταν μια συμμαθήτρια τους 16 ετών κατέρρευσε στο σχολείο.

Όπως έγινε γνωστό από τον οργανισμό KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, η Ειρήνη 15 ετών και η Δήμητρα 17 ετών, αφού αναγνώρισαν γρήγορα πως η συμμαθήτρια τους ήταν αναίσθητη και ανέπνεε, την έβαλαν σε θέση ανάνηψης και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Χάρη στην άμεση επέμβασή τους, όταν κατέφθασε το ασθενοφόρο, η μαθήτρια είχε συνέλθει πλήρως.

Ολόληρη η ανακοίνωση του KIDS SAVE LIVES

Όταν η Γεωργία κατέρρευσε στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, άμεσα έδρασαν οι συμμαθήτριες της Ειρήνη και Δήμητρα.

:: Αναγνώρισαν γρήγορα πως δεν αντιδράει [αναίσθητη]
:: αναγνώρισαν πως αναπνέει [ζωντανή]
:: την έβαλαν σε θέση ανάνηψης [προστασία αεραγωγού]
:: και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου, κλήθηκε το 166 και με λήψη ζωτικών σημείων αναγνωρίστηκε πως η υπόταση ήταν το πρόβλημα…

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας, η Γεωργία είχε ΣΥΝΕΛΘΕΙ πλήρως και αντί να υπάρχει ΠΑΝΙΚΟΣ, υπήρχε μια πολύ χαλαρή, ΕΥΔΙΑΘΕΤΗ ατμόσφαιρα, γιατί τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.

Τι άλλαξε στο σχολείο αυτό από την περυσινή σχολική χρονιά;

Το σχολείο αυτό συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES χάρη στην πρόσκληση του εξαιρετικού [και με ανοιχτούς ορίζοντες] Διευθυντή, τα κορίτσια αυτά συμμετείχαν στην θεωρητική και πρακτική εξάσκηση αυτών των δεξιοτήτων [όπως 18.000 ακόμη μαθητές σε ολόκληρη την Χώρα] που τις εκτέλεσαν με ακρίβεια!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών για την ποιότητα των μαθητών του, το οποίο σύντομα θα περάσει στο επόμενο στάδιο, της πιστοποίησης των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την τοποθέτηση ενός ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ στην είσοδο του σχολείου [θα γίνει το 18ο σχολείο με απινιδωτή στη Χώρα] !!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ και ΔΗΜΗΤΡΑ που βοηθήσατε με ΓΝΩΣΕΙΣ την ΓΕΩΡΓΙΑ, είστε οι ΗΡΩΙΔΕΣ της ημέρας και σας περιμένουμε να γίνετε εσείς οι ίδιες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ της Αναζωογόνησης.

Σύντομα το ΥΠΠΕΘ θα στείλει στα σχολεία όλης της Χώρας μια εγκύκλιο με την ονομασία KIDS SAVE LIVES, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [ΕΕΕΠΦ] και του Ανθρωπιστικού Οργανισμού μας KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στα σχολεία όλης της Χώρας.

Όταν θα γίνει αυτό, τα σχολεία θα μπορούν να δηλώνουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, εδώ: https://www.kidssavelives.gr/%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CF%89-%CE%…/

Τί είναι το KIDS SAVE LIVES

Το KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Η ονομασία πάρθηκε από την σύσταση του Π.Ο.Υ. (WHO) ο οποίος συστήνει ανεπιφύλακτα από το 2016 την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Το KIDS SAVE LIVES προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών (πιστοποιημένων από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, με στόχο το υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων).

Ο στόχος είναι η εξασφάλιση ενός μεγάλου δικτύου ενήλικων και ανήλικων εκπαιδευμένων διασωστών στην Χώρα μας και η παράλληλη διάδοση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κάθε δημόσιο χώρο που ο Νόμος προτρέπει, με σκοπό την έγκαιρη ανάνηψη θυμάτων καρδιακής ανακοπής από τους πρώτους παρευρισκόμενους.