Την μετάθεση, κατά μία ημέρα, των αγώνων ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για την 8η αγωνιστική της Super League που έχει οριστεί για τις 28 Οκτωβρίου και της αναμέτρησης για την Basket League ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, που είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, ζητάει με έγγραφο του, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από αίτημα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε Super League και ΕΣΑΚΕ, αντίστοιχα.

«Επισημαίνεται ότι η αναβολή του αγώνα κατά μία ημέρα, κρίνεται απολύτως αναγκαία, δεδομένου ότι ο προβλεπόμενος χρόνος πραγματοποίησης του αγώνα συμπίπτει με την ημέρα κορύφωσης των ως άνω εκδηλώσεων» αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, στις οποίες θα παρίστανται πλήθος επισήμων μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σε αυτές η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης «θα διαθέσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της, καθώς επίσης θα ενισχυθεί από όμορες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές της υποχρεώσεις» τονίζεται στην επιστολή.

Αρνητική η Super League​

Όσον αφορά τον αγώνα ποδοσφαίρου, το αίτημα αυτό δημιουργεί πρόβλημα αφού για τις 31 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες Παναθηναϊκός – Ιεράπετρα και Εργοτέλης – ΠΑΟΚ για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και έτσι, δεν τηρούνται τα δύο πλήρη 24ωρα που προβλέπει ο κανονισμός ανάμεσα στους αγώνες.

Εφόσον οι αγώνες Κυπέλλου, όμως, μετατεθούν για την 1η Νοέμβρη, δημιουργείται πρόβλημα στη Super League καθώς για το Σάββατο 3 Νοεμβρίου έχουν οριστεί τα παιχνίδια Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και πάλι δεν τηρούνται τα δύο 24ωρα!

Η Super League, με επιστολή της, εμφανίζεται αρνητική και την απόφαση θα πάρει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την αναβολή των αγώνων για λόγους δημοσίας τάξεως.

Το έγγραφο της Αστυνομίας για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

«1. Με το ανωτέρω σχετικό, το οποίο σας έχει αποσταλεί απευθείας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αιτείται τη χρονική μετάθεση του αγώνα ποδοσφαίρου για την 8η αγωνιστική της Super League μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 19.30 ώρα της 28.10.2018 στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

2. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε ενέργειες αρμοδιότητας σας, σύμφωνα με το άρθρο 41 Δ’. παρ. 5 του Ν. 2725/1999 όπως έχει τροποποιηθεί, συμπληρωθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και με το άρθρο 5, παρ. 1 περ. δ’ του Ν. 4049.2012, για τη χρονική μετάθεση του προαναφερόμενου αγώνα, καθότι το τριήμερο 26, 27, και 28 Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης τόσο εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου (προστάτη της πόλης), και της εορτής της 28ης Οκτωβρίου (μαθητική – στρατιωτική παρέλαση), στις οποίες θα παρίστανται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, και πλήθος άλλων επισήμων, όσο και άλλες εκδηλώσεις.

3. Για την ομαλή και απρόσκοπτη πραγματοποίηση των αναφερόμενων εκδηλώσεων η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα διαθέσει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της, καθώς επίσης θα ενισχυθεί από όμορες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές της υποχρεώσεις.

4. Επισημαίνεται ότι η αναβολή του αγώνα κατά μία ημέρα, κρίνεται απολύτως αναγκαία, δεδομένου ότι ο προβλεπόμενος χρόνος πραγματοποίησης του αγώνα συμπίπτει με την ημέρα κορύφωσης των ως άνω εκδηλώσεων.

5. Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας, γνωρίζοντας μας σχετικά με την εξέλιξη του εν λόγω αιτήματος».

Πηγή: sdna.gr