Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν όσα αποκάλυψε γονέας μαθήτριας για όσα συνέβαιναν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου είχε καταγγελθεί ότι μαθητής από τη Συρία 11 χρόνων, επιτέθηκε σε 9χρονο μαθητή με τη λάμα από την ξύστρα και οι γονείς του τελευταίου κατέθεσαν μήνυση. Άλλος γονέας σε ανάρτησή του στο facebook υποστήριξε πως το παιδί από τη Συρία εδώ και καιρό είναι θύμα μπούλινγκ από μαθητές του σχολείου και πως κυκλοφορούσε διαρκώς φοβισμένο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στην εισαγγελέα ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί εάν όντως ο 11χρονος μαθητής είχε πέσει θύμα σχολικού φοβισμού (μπούλινγκ) πριν το περιστατικό με τον 9χρονο.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις όταν οι γονείς του 9χρονου κατήγγειλαν ότι ο 11χρονος από τη Συρία επιτέθηκε στο παιδί τους με μία λάμα ξύστρας υποστηρίζοντας ότι το τραυμάτισε. Η παρέμβαση όμως του γονέα άλλης μαθήτριας που ανέφερε ότι γνωρίζει όσα συμβαίνουν το σχολείο με το προσφυγόπουλο, έδωσε άλλη τροπή στην υπόθεση. Στην ανάρτησή του ο πατέρας κάνει λόγο για διαρκείς επιθέσεις σε βάρος του 11χρονου, αναφέροντας μάλιστα πως ακόμη και στο περιστατικό με τον 9χρονο, το προσφυγόπουλο ήταν φοβισμένο γι’ αυτό αντέδρασε έτσι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε όλες αυτές οι αναφορές να εξεταστούν. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθούν και να καταθέσουν και οι δάσκαλοι του σχολείου, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του γονέα, γνώριζαν τι συνέβαινε στον 11χρονο.