«Eικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο της Νέας Ηράκλειας του δήμου Νέας Προποντίδας» σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στην εφημερίδα ThessNews.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους καθώς πρόκειται για έναν χώρο που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή με εκατοντάδες ντόπιους και τουρίστες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους.

Τα πλακάκια του παραλιακού μετώπου βρίσκονται κυριολεκτικά στον “αέρα” καθώς το υπέδαφος έχει υποχωρήσει και οι κυβόλιθοι συγκρατούνται από τις ρίζες των δέντρων, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους που εξακολουθούν να κάνουν την βόλτα τους στην περιοχή, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

«Επίσης, οι επισκέπτες που έχουν απομείνει αντικρίζουν στην παραλία της Νέας Ηράκλειας σκουριασμένα και σπασμένα φωτιστικά και κατεστραμμένα παγκάκια» επισημαίνει ο αναγνώστης.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Τσούφης δήλωσε στην ThessNews: «Είναι εικόνες ντροπής για μία περιοχή που είναι νούμερο ένα αναπτυσσόμενη τουριστικά όχι μόνο στο δήμο Προποντίδας, αλλά σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Το παραλιακό μέτωπο της Νέας Ηράκλειας είναι ο τόπος που συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι αυτό το λόγο θα έπρεπε η δημοτική αρχή να δώσει προτεραιότητα και να αποκαταστήσει τις ζημιές. Φέτος ήταν η πρώτη φορά, μετά από 40 χρόνια, που δεν επετράπη η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο παραλιακό μέτωπο, λόγω στατικότητας του εδάφους. Και αντί ο δήμος να προχωρήσει στην ανάπλαση της παραλίας, με το δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ που πήρε για έργα, δίνει προτεραιότητα σε άλλες αναπλάσεις».

πηγή: thessNews.gr