Δήμος ΠολυγύρουΧαλκιδική

Παρεμβάσεις πολιτισμού στον Πολύγυρο

Εγκρίθηκαν τα χρήματα για την ανακαίνιση του Κοτσιανέικου

Την προσπάθεια του δήμου Πολυγύρου εδώ και δύο χρόνια να εκδώσει το λεύκωμα με τα νομίσματα της Χαλκιδικής ανέφερε σε πολιτιστική εκδήλωση που προηγήθηκε στον Πολύγυρο, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος.

Η έκδοση θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Προηγήθηκαν επαφές με συλλέκτες και άλλους αρμόδιους προκειμένου να προχωρήσει η πρωτοβουλία, κι όπως τόνισε ο κ. Ζωγράφος δεν θα θεωρηθεί προεκλογικό έργο.

Επιπλέον ο δήμαρχος Πολυγύρου ευχαρίστησε τον Χρήστο Ζαμπούνη για τη συμβολική πώληση της ιστορικής οικίας του, ενώ ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός δεύτερου ιστορικού κτιρίου. Στόχος του δήμου είναι η αναπαλαίωση και συντήρηση αυτών των κτιρίων που αποτελούν ιστορικά στοιχεία για τον Πολύγυρο.

Προς την ίδια κατεύθυνση ανακοίνωσε ο δήμαρχος ότι εγκρίθηκαν τα κονδύλια και για την οικία του Στ. Κότσιανου κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τον Πολύγυρο.

Ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους, ενώ με 100 χιλιάδες ευρώ ο δήμος αγόρασε και το γειτονικό κτίριο προκειμένου να είναι συνολική η ανακαίνιση.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close