Ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 διατήρησε η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών μετά τη νίκη της με 28-26 επί των Σκοπίων στο κλειστό της Κοζάνης.

Η νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι τα Σκόπια έχουν τεράστια παράδοση στο χάντμπολ ενώ ομάδα της χώρας είχε κατακτήσει το τσάμπιονς λιγκ το 2017. Η Εθνική μας ομάδα πήρε την πρώτη της νίκη σε δύο αναμετρήσεις ενώ οι διεθνείς κέρδισαν και σε ψυχολογία μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης ήταν η παρουσία του Κώστα Τσιλιμπάρη κάτω από τα δοκάρια αλλά και του Μάλλιου στο σκοράρισμα.

Η Εθνική ομάδα μπήκε στο παιχνίδι αρκετά αγχωμένα. Οι διεθνείς μας παρασύρθηκαν από τον γρήγορο ρυθμό που έδωσαν οι Σκοπιανοί που έτρεχαν το γήπεδο και ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση. Με γκολ του Λαζάροφ οι Σκοπιανοί προηγήθηκαν με 5-1 στο πρώτο δεκάλεπτο με την Εθνική μας να αντιδρά και να μειώνει σε 7-5 με τον Τζηρά στο 18ο λεπτό.

Η Εθνική μας ανέβασε την απόδοση στην άμυνά της και σε συνδυασμό με την καλό παιχνίδι που έκανε ο Κώστας Τσιλιμπάρης στο τέρμα ισοφάρισε σε 8-8 με τον Μάλλιο στο 20ο λεπτό. Πεσέφσκι και Λαζάροφ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων (11-9) στα Σκόπια αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε ξανά με τον Μάλλιο για το 11-10. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσιλιμπάτης απέκρουσε πέναλτι του Στοΐλοφ δίνοντας την ευκαιρία στον Παπαδιονυσίου να ισοφάρισε σε 11-11 στο 27ο λεπτό. Ο Ταλέσκι ήταν εκείνος που με δικό του τέρμα διαμόρφωσε το 13-12 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Σκοπιανοί με γκολ του Γεωργέφσκι προηγήθηκαν με 14-12 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ταλέσκι έβαλε τους Σκοπιανούς μπροστά στο σκορ με τρία τέρματα (18-15) αλλά ο Μάλλιος μείωσε και πάλι στο γκολ στο 39ο λεπτό της αναμέτρηση.

Η Εθνική μας ομάδα ισοφάρισε και πάλι (19-19) με τον Τζηρά αλλά Λαζάροφ και Μανάσκοφ έδωσαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στα Σκόπια. Η Εθνική μας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (23-22) με τον Παπαδιονυσίου 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζηρά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο + (24-22) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Παρά τις προσπάθειες των Σκοπιανών να ισοφαρίσουν οι διεθνείς μας ήταν απόλυτα ψύχραιμοι και ο Μυλωνάς διαμόρφωσε στο 28-26 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε ειδικής διαχείρισης. Υπό τον φόβο επεισοδίων διατέθηκαν μόνο προσκλήσεις και όχι εισιτήρια.

από sdna.gr